Əsas » Məqalə » Pəhrizlər |
Çəkinin artmasına səbəb olan məhsullar QARĞIDALI. İnsulinin təsiri zəiflədir. Maddələr mübadiləsini ləngidir. MƏRCİ. Qida maddələrinin mənimsənilməsini ləngidir. Maddələr mübadiləsinin səmərəsini azaldır. YERQOZU (ARAXİS). Maddələr mübadiləsinin səmərəsini azaldır. Гипогликемию doğurur. Qaraciyərin işini yubandırır. TOXUMLAR KÜNCÜTÜ. Maddələr mübadiləsinin səmərəsini azaldır. QARABAŞAQ. Həzm prosesini ləngidir. Maddələr mübadiləsinin səmərəsini azaldır. BUĞDA. Həzm prosesini ləngidir. Maddələr mübadiləsini ləngidir. Bu tədarük edilən yağ enerjini yox, yemək çevrilməsinə kömək edir. İnsulinin təsiri zəiflədir.
ƏT. Maddələrin səmərəli mübadiləsinə kömək edir. YUMURTA. Maddələrin səmərəli mübadiləsinə kömək edir. SÜD MƏHSULLARI (YAĞLILIĞI AZ Olan). Maddələrin səmərəli mübadiləsinə kömək edir. QARACİYƏR Və LİVER. Maddələrin səmərəli mübadiləsinə kömək edir. Biyan KÖKÜ (BİYANI) (çay) cövhəri.
Qoyun. Dovşan əti. Quzu əti. Maral əti. Mal. Camış əti. Hind quşu. Qırqovul. Qara ciyər. Dana. Qadağandır: Donuz əti. Qaz. Ətlik cinsli toyuqlar. Kəklik. Bildirçin. Cücə. Ördək. Ürək. Akula. Şalban yanı. Dəniz daraq.Sarı xanı balığı. Kalmar. Karp. Koryuşka. Zolaqlı zubatka. Əlvan alabalıq. Gümüşü xanı balığı. Siyənək. Alabalıq. Ançous. Barrakuda (dəniz durnabalığı). Ağbalıq. Daş xanı balığı. Yengəcdir. Xırda dəniz xərçəngi. Qızıl balıq (hisə verilmiş). Midiya və digər - molyusklar. Ömər. Səkkizayaqlı ilbiz. Zolaqlı xanı balığı. Çay xərçəngi. Yeməli qurbağa. Yeyilən ilbiz. Mozalan süfrəsi. Dəniz tısbağası. Kazein - qida. Kərə yağı -. Ayran. Qaymaqlı pendiri. Soya südü. Soya pendir. Süd zərdabı. Üzlü süd. Digər pendir. Dondurma. Pendir - "Amerikalı". Pendir - mavi. Pendir - yumşaq. Zeytun yağı. Qaraciyərin piy morina balığı. Kətan yağı. Yerfındığı. Qarğıdalı. Küncüt. Pambıq. Amerika qoz. Qoz ləpəsi. Badam yağı və qoz. Qoz litçi (çin gavalı). Qoz pekana. Şirin (yeməli şabalıd). Yerfındığı yağı və qoz. Sidr qozu. Xaşxaş toxumu. Günəbaxan tumu. Toxumlar küncütü. Taxini (küncüt yağı), Taxina halva. Ağ lobya. Lobyadı "Jikama". Lobya "kannelini". Lobyadı "Fava". Yaşıl noxud. Qırmızı paxlalar. Yem paxlası. Tərəvəz yaşıl-qınlı lobya. Qabıqlı noxud. Qabıqlı lobya ilə liflə. Adzuki (yöndəmsiz, yaxud şüalanan lobya). İnək noxud. Noxud (noxud qoyun). Lobya "pinto" (xal-xal). Qara lobya. Mərci. Yoxdur. Amarant. Qarabaşaq. Kamut. Qarğıdalı. Buğda. Çovdar. Arpa. Xeyiri hesab edilən məhsullar: Keks olan yulaf kəpəkləri. Cecəni çovdar çörəyi. Soya unundan çörək. Buğda çörəyi. Çovdar çörəyi. Bamiya. Ağ noxud. Bok-çoy. Şalğam. Su qozu (çilim). Göbələk. Daykon (yapon turpu). Göy soğan. Zəncəfil. Kasnı. Kartof. Kolrabi. Kress - su. Yarpaq tərəvəzlər. Soğan (bütün tipləri). Manqold (təbəqəli çuğundur). Dəniz bitki (yosun). Xiyar Qıjı (buruqlar). Zoğlar bambuq. Zoğlar qarayoncanı. Raps. Salatlar. Kərəviz. Mərəçüyüd. Turnepsi. Balqabaq. Şüyüd. Razyana. Kaftar. Sukini. Sarımsaq. İspanaq. Avokado. Ənginar. Yeralması. Qarğıdalı. Zeytun. Zoğlar qızılı lobya (maş). Turp (və zoğlar). Tempeks. Pomidorlar. Soya. Qabaq pepo. Ərik. Portağal. Qarpız. Qanla. Gilənar. Qaragilə. Qreypfrut. Armud. Yemiş. Böyürtkən. Çiyələk. Kişmiş. Əncir. Kivi. Qarağat. Limon. Moruq. Manqo. Naringi. Şaftalı. Xurmalar. Qaragilə. Qara gavalı. Alma. Kəndalaş. Nar. Карамбол. Kokos. Maldili. Ravəndi. Xurma. Limon şirəsi. Ərik. Portağal. Qreyfrut. Kök. Tərəvəz şirələri. Tomat şirəsi. Qadağalardan başqa hər şey. Ətirli istiot. Jelatin - qida. Darçın. Qarğıdalı nişasta. Qarğıdalı siropu. Bibər - ağ. Döyülmüş qara istiot. Tapioka. Badam ekstraktı. Arpa maya. Ketçupdan başqa hər şey. Ketçup. Alzina. Tozağacı tumurcuqları. Yemişan. Kəndalaş. Valerian. Verbena. Qidrastis. Hamar qarağac. Boy çiçəyi. Çiyələk yarpağı. Pıtraq. Qarayonca. Zəncirotu. Çobanyastığı. Kəklikotu (kəklikotu). Tut giləmeyvə. Boymadərən. Şandra. Turşəng - qıvrım. Aloe. Senna. Yonca - qırmızı. Коровяк. Qarğıdalı lüləyi. Cökə. Dəvədabanı. Quşəppəyi. Ravəndi. Mayaotu. Ağ və qırmızı şərab -. Kofeinin olmadan qəhvə. Adi qəhvə. Pivə. Çay - qara. Sodalı içkilər. | |
Baxış: 663 | |
Bütün rəylər: 0 | |