Əsas » Məqalə » Pəhrizlər |
Çəkinin artmasına səbəb olan mıhsullar ƏT. Pis qavranılır. Piy şəklində təxirə salınır. Qida zəhərləri məzmunu artırır. SÜD QİDA. Maddələr mübadiləsini ləngidir. ADİ TƏRƏVƏZ LOBYA. Həzm fermentlərlə ilə əməkdaşlıq edir, maddələr mübadiləsini yavaşıdaraq. LOBYA. Həzm fermentlərlə ilə əməkdaşlıq edir, maddələr mübadiləsini yavaşıdaraq. BUĞDA insulin fəaliyyətini Zəiflədir. Kalori zərərsizləşdirilməsinə pisləşdirir. BİTKİ YAĞLARI. Səmərəli həzmə kömək edir. Şişlərə mane olur. SOYA MƏHSULLARI. Səmərəli həzmə kömək edir. Orqanizm tez mənimsənilir. TƏRƏVƏZ. Maddələrin səmərəli mübadiləsinə kömək edir. Bağırsağın etməyə stimullaşdırır. ANANAS. Kalori istifadəni yaxşılaşdırır. Bağırsağın etməyə stimullaşdırır. Yoxdur. Toyuq əti hər növ. Hind toyuğu əti. Qoyun. Donuz əti. Mal. Qaz ətini. Dovşan əti. Camış əti. Kəklik əti. Qırqovul əti. Quzu əti. Maral əti. Qara ciyər. Ürək. Dana. Ördək əti. Xeyirli hesab edilən məhsullar: Qruper. Sarı xanı balığı. Karp. Qırmızı beriks. Kumja (qızılbalığı-alabalığı). Dəniz mələyi (balıq). Əlvan alabalıq. Ronka (gümüşü xanı balığı). Alabalıq. Skumbriya. Yeyilən ilbiz. Treska. Şuryata Cənubi afrika sardina. Akula. Şalban yanı. Daş xanı balığı. Koryuşka. Qılınc-balıq. Morone. Dəniz qulağı (molyusk). Dəniz xanı balığı. Nərə. Porqi. İşıqlı lusian. Durnabalığı. Ançous. Barrakuda. (dəniz durnabalığı). Ağbalıq. Venerka. Daraq (molyusk). Uzun kambala. Avropa merluza. Kürü. Kalmar. Qalxan balığı. Yengəcdir. Xırda dəniz xərçəngi. Qızıl balıq (hisə verilmiş). Lufar. Midiya (molyusk). Bəzi molyusklar. Dəniz dili. Ömər. Səkkizayaqlı ilbiz. Pikşa. Zolaqlı zubatka. Zolaqlı xanı balığı. Çay xərçəngi. Təzə, duzlu və ya turşuya qoyulmuş siyənək balığı. Günəş balıq. Yeməli qurbağa. Mozalan süfrəsi. Dəniz ilbizi (molyusk). Tısbağa dəniz. Süd məhsulları və yumurta Soya süd və pendir. Ev pendiri (sort "Farmer"). Yoqurt. Qatıq. Keçi südü. Yumşaq pendir. Pendir olan keçi südü. "Mosarella" (yağsız) pendir. "Rikotta" (yavan) pendir. Pendir "Feta" (yunan, süddən ağ keçi). Mavi pendir. Kazein (qida). Kərə yağı -. Dondurma. Мюнстерский pendir. Yağsızlaşdırılmış (2%) süd. Ayran. Sıxılmış kəsmik. Qaymaqlı pendiri. Zərdab - süd. Pendir: Amerikalı "Bri" "Qauda" "Qryuyer" "Çedder" "Yasrlsburq" "Nevşatel" "Parmezan" "Provolonne" "Kamamber" "Kolbi" "Monterrey yumşaq", İsveçrəli. Üzlü süd. Şərbəti - süd. Kətan yağı. Zeytun yağı. Qaraciyərin piy morina balığı. Yerfındığı. Qarğıdalı. Küncüt. Pambıq. Araxis. Yerfındığı yağı. Qabaq günəbaxan. Bitərəf məhsullar: Qoz ləpəsi. Sidr qozu. Xaşxaş toxumu. Badam fındıq və quru.Pasta toxumlardan küncütü (küncütü). günəbaxan toxumu yağı. Toxumlar küncütü. Günəbaxan tumu. Şirin (yeməli şabalıd). Fındıq. Amerika qoz. Püstə. Yöndəmsiz, yaxud şüalanan lobya. Qırmızı soya paxlası. İnək noxud. Tərəvəz yaşıl-qınlı lobya. Lobya "pinto" (xal-xal). Qara lobya. Mərci. Ağ lobya. Ağ noxud. Lobya "Jikama". Lobya "Kanelini". Lobya "fava". Yaşıl noxud. Yem paxlası. Qabıqlar noxud. Qabıqlı lobya ilə liflə. Lobya torpaq yumşaldan növ. Lobya qara ("dənizçi"). Qırmızı paxlalar. Limsk lobya. Noxud (noxud qoyun). Adi lobya. Амарант. Qarabaşaq. Sıyıq. Камут. Qarğıdalı yarması. Qarğıdalı unu (iri üyütməni). Vələmir yarması və ya un (yulaf unu). Yulaf çap. Darı - hava (dağıdılmış). Düyü - hava (dağıdılmış). Düyü çap. Spelta (buğda növü). Arpa. Cücərmiş buğda. Buğda. Düyü qoğalı. Çörək olan buğda пророщенной. Olan soya unundan çörək. Çörək "Essene". Bitərəf məhsullar: Çörək olan düyü. Olan qarğıdalı çörəyi. Özü olmadan çörək. "Spelta" olan buğda çörəyi. Çovdar çörəyi -. Xırçıldayan kökələr. Yağlı çörəklər. Bir neçə dənli bitkilərdən buğda çörəyi. Matsa - buğda. Çörək - buğda. Olan çovdar çörəyi. Cecəni Ənginar. Quru armud (yeralması). Kələm "braunkol". Kələm - yarpaq. Kələm - quşqonmaz (brokkoli). Kolrabi. Yarpaq tərəvəzlər. Çuğundur yarpaqları. Soğan - sarı. Soğan - ispan. Soğan - qırmızı. Soğan-kəvər. Manqold (təbəqəli çuğundur). Kök. Petruşka. Zoğlar qarayoncanı. Tofu (soya məhsulu). Turnepsi (yem rep). Qabaq пепо. Kaftar. Kasnı. Sarımsaq. İspanaq. Bitərəf məhsullar: Avokado. "Bok-çoy". Şalğam. Brüssel kələmi. Su qozu (çilim). Göbələk "Portobello". Göy soğan. İtaliyalı kasnı. Kervel. Keşniş. Kress - su. Qarğıdalı. Soğan. Yaşıl zeytun. Cavan yarpaqları xardal. Dəniz qulağı (göbələk). Dəniz bitki (yosun). Xiyar. Qıjı (buruqlar). Zoğlar bambuq. Zoğlar qızılı lobya (maş). Ax turpu. Raps. Turp. Kahı salatı. Çuğundur. Kərəviz. Mərəçüyüd. Zirə. Balqabaq. Razyana. Gül kələmi. Badımcan. Şirin kartofu. Göbələk - oranjereya. Göbələk "şitake". Sarı bibər. Yaşıl bibər. Kələm: Ağ, Çin. Kartof - "ağ" və "qırmızı". Qırmızı acı (qızğın) bibəri. Lobya "Lima". Zeytun: Yunan, İspan, Qara. Bibər "xalapeno". Pomidorlar. Ərik. Ananas. Qanla. Gilənar. Qaragilə. Böyürtkən. İdi. Kişmiş. Əncir - təzə və qurudulmuş. Quşüzümü. Limon. Gavalı. Qaragilə. Qara gavalı. Qarpız. Üzüm "Konkord". Nar. Armud. Quava. Yemiş "Kanan". Yemiş "Krenşou". Göy üzüm. Çiyələk (çiyələk). İspaniya yemiş. Karambol. Kassaba (qış yemiş). Kivi. Qırmızı qarağat. Qırmızı üzüm. Firəng üzümü. Kumkvat. Laym. Moruq. Müşk yemiş. Нектарин. Şaftalı. Meyvəsi maldilini (hind ənciri). Milad yemiş. Xurmalar. Xurma. Qara qarağat. Qara üzüm. Alma. Giləmeyvə kəndalaşı. Portağal. Banan. Yemiş "Kantalupa". Hindqozundan. Manqo. Naringi.Papaya. Ravəndi. Su limon şirəsi ilə. Şirələr: Qara albalı, ərik, gavalı, ananas, грейпфрутовый, kök, kərəviz. Şirələr: Üzüm, kələm, quşüzümü, xiyar və digər ölkələrdən tövsiyə edilən tərəvəz, alma. Portağal şirəsi. Papayi şirəsi. Tomat şirəsi. Zəncəfil. Miso. Soya sousu. Тамари. Qara mət. Sarımsaq. Arpa maya. Ağar. Avis. Reyhan. Berqamot. Qonur yosunlar. Vanil. Qərənfil. Xardal. Ətirli istiot. Hil. Kerri. Kervel. Ağcaqayından hazırlanmış sirop. Keşniş. Darçın. Qırmızı yosunlar. Qarğıdalı nişasta. Qarğıdalı siropu. Kurkuma. Dəfnə yarpağı. Mərzə. Maranta. Bal - Muskat. Nanə. Nanə sünbüllü (qıvrım). Nanə istiot. Bibər (qabıqlı qırmızı bibər). Petruşka. Pimiento (ispaniya bibəri). Düyü sirop. Rozmarin. Şəkər - ağ. Şəkər - qəhvəyi. Qəhvəyi düyü sirop. Duz. Tamarind (hindistanlı xurma). Tapioka. Kəklikotu (kəklikotu). Zirə. Şüyüd. Kaftar. Kəklikotu - bağ. Adaçayı. Şokolad. Ekstraktı olan badam. Tərxunu (yovşan növü). Ətirli sirkəsi. Ağ sirkə. Taxıl qurudulmuş bibər. Jelatin - qida. Kayens istiot. Qırmızı üzüm (şərab) sirkəsi. Bibər - ağ. Döyülmüş qara istiot. Pulu (yarması) qırmızı bibər. Alma sirkəsi Xardal. Münasib meyvə olan cem və jele. Turşular və şorabalar. Həftəbecər (xırda tərəvəz) Turş və ya şirin marinadda və ya şüyüd sirkədə. İti qarniri olan turşuya qoyulmuş tərəvəz, bir qayda olaraq, çox xırda kəsilənlər; Sosiskaya olan xardal əvəzinə adətən təklif olunur ki, qoğala. Salat hazırlama (münasib inqrediyentlərdən ibarət olan kiçik olan yağlar). Ketçup. Mayonez. Zərif soya sousu. Aloe. Yemişan. Valerian. Hamar qarağac. Jenşen. Boy çiçəyi. Yaşıl çay. Zəncəfil. Pıtraq. Qarayonca. Çobanyastığı. Giləmeyvə itburnu. Alzina. Kəndalaş. Verbena. Qidrastis ("qızıl mətbuatı", sarıkök - kanadalı). Səna (yarpaq səna). Ağ palıd qabığı. Cökə. Çiyələk yarpağı. Moruq yarpağı. Dəvədabanı. Nanə istiot. Zəncirotu. Quşəppəyi. Petruşka. Böyrək ağ ağcaqayın. Biyan kökü. Kəklikotu (kəklikotu). Tut giləmeyvə. Boymadərən. Mayaotu. Adaçayı. Şandra. Yaşıl çay. Qəhvə ("dekaf" və standart). Qırmızı şərab. Bitərəf məhsullar: Ağ şərab. Qadağandır: Distillə edilmiş etil spirti olan içkilər. Pivə. Soda-kolam və sodalı içkilər. Çay - qara ("dekaf" və standart).
| |
Baxış: 760 | |
Bütün rəylər: 0 | |