Düyü sevənlər üçün pəhriz qurtuluş kimi qəbul edilir. Ən azı üç gün, ən çoxu 2 həfdə saxlamaq lazımdır pəhrizi. Üç günə 1 kq, həfdəyə 3 kq çıki itirilir.
Düyü təmizlənməmiş halda olmalıdır.
Birinci gün:
Səhər yeməyi: alma, düyü (60 qr quru dənlər) bir nüçə daçcı limon suyu ilə. Yaşıl çay və ya digər otlardan hazırlanmış çay.
Nahar: tərəvəz bulyonu, 150 qr tərəvəz salatı, düyü-göyərti, zeytun yağı, meyvə sirkəsi ilə.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, parda bişirilmiş düyü köklə.
İkinci gün:
Səhər yeməyi: apelsin, düyü, bir çay qaşığı smetan.
Nahar: tərəvəz bulyonu, düyü.
Şam yeməyi: eyni ilə naharda sadalananlar.
Üçüncü gün:
Səhər yeməyi: armud, düyü, darçın.
Nahar: tərəvəz bulyonu, zeytun yağlı və xiyar doğranmış yaşıl salat, düyü və zeytun yağında qızardılmış 150 qr göbələk.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, parda bişirilmiş brokolli kələmi ilə düyü.
Dördüncü gün:
Səhər yeməyi: 1-2 xörək qaşığı düyü xlopya ilə meyvə salatı, düyü südlə.
Nahar: tərəvəz bulyonu, yaşıl salat, düyü parda bişirilmiş köklə.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, düyü cəfəri ilə.
Beşinci gün:
Səhər yeməyi: 1 çay qaşığı xırda doğranmış badam, kişmiş və ya üzümlə düyü.
Nahar: tərəvəz bulyonu, parda bişirilmiş tərəvəzlə və göyərti ilə düyü, 1 çay qaşığı zeytun yağı.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, düyü, bir çay qaşığı xırda doğranmış badam, iki xörək qaşığı yaşıl soğan, iki xörək qaşığı cəfəri, parda hazırlanmış ispanaq.
Altıncı gün:
Səhər yeməyi: düyü + 2 xurma, 4 badam, 1-2 əncil, 1 armud.
Nahar: tərəvəz bulyonu, düyü, çiy tərəvəzlə (xiyar, şirin bibər), nanə və bir xörək qaşığı zeytun yağı.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, düyü 1-2 doğranmış alma ilə, bir xörək qaşığı smetan və yarım xörək qaşığı bal.
Yeddinci gün:
Səhər yeməyi: düyü doğranmış alma və armudla, bir neçə damcı limon suyu, bir çay qaşığı bal, ½ pors yoqurt.
Nahar: tərəvəz bulyonu, bir pors yaşıl salat, düyü parda hazırlanmış bir pomidor və yaşıl noxudla.
Şam yeməyi: tərəvəz bulyonu, düyü, bir xörək qaşığı zeytun yağı, 5 zeytun, reyhan.
Yemək qəbulu zamanı mineral sular, yaşıl və ya otlarla dəmlənmiş çay və təbii meyvə şirələri, kofe qəbul etmək mümkündür. Və sonda 100 qr suda bişirilmiş düyüdə 109 kkal mövcutdur. Pəhrizdən sonrada ət və süd məhsullarından az istifadə etməyə çalışın.
|